RAHSIA UNTUK MENJADI PELARI YANG LEBIH BAIKPelari yang serius mempunyai beberapa rahsia agar mereka boleh berlari lebih lama, berasa lebih ringan dan kekal bebas daripada kecederaan.

Belari Setiap Hari


Konsisten adalah kunci kepada program yang berjaya. Belari setiap hari membantu meningkatkan keupayaan badan anda untuk membakar lemak, bersama-sama dengan biomekanik anda. Ia juga mengajar anda untuk menghadapi apa jua cabaran, sama ada fizikal atau mental.


Berikan Diri Anda Sebab

Contohnya bermula dengan larian larian amal,seperti larian hari kanser. Apabila anda bergelut dengan rancangan latihan anda, cuba ingat mereka yang masih berjuang dalam pertempuran mereka, orang-orang yang terselamat sebahagiannya kerana wang yang diperoleh dari larian larian amal

Melabur Dengan Selesa

Dapatkan pakaian sukan yang baik agar anda akan merasa lebih selesa dalam setiap langkah. Stokin dan kasut ang selesa agar dapat mengelakkan kecederaan.

Kekal positif

Berasa positif dan gembira setiap kali selepas larian akan membuat anda datang kembali untuk lebih dan membantu anda mengurangkan risiko kecederaanBelatih Dengan Lebih Bijak

Dalam usaha untuk mendapat badan yang lebih kuat, badan anda memerlukan masa untuk rehat. Selang selikan latihan yang mudah dengan sukar, untuk mengelakkan anda memaksa tubuh anda.


Abaikan Orang Lain

Bandingkan diri anda dengan diri sendiri. Akan sentiasa ada seseorang yang lebih cepat dan lebih baik dan yang kelihatan seperti seorang pelari daripada yang anda lakukan. Beri tumpuan kepada penambahbaikan anda ingin untuk diri sendiri.


Ambil Secawan Kopi

Untuk pelari berpengalaman yang mengambil kafein sebelum berlari telah dibuktikan membuat latihan kelihatan lebih mudah dan membantu tubuh membakar kalori dengan lebih cekap. Mensasarkan kira-kira 3 miligram kafein per kilogram berat badan: Bagi seorang wanita 150-pound, itu kira-kira jumlah dalam kopi 16-auns.


Kurangkan Menurun Bukit

Jangan sekali-kali mempercepatkan larian menuruni bukit. Tekanan pada badan anda boleh memusnahkan lutut anda.

Tambah Jarak

Menetapkan matlamat untuk menamatkan larian yang lebih lama dan lebih jauh. Melepasi penamat akan mengubah hidup anda!
Ulasan